Ja, var brukar vi åka när vi är ute på ”rull” med Humlan.

Än har vi inte vågat oss ut i Europa utan vi har hållit oss i de Nordiska länderna, Norge, Finland och Sverige. Vårt stora intresse när vi är ute är att vandra och fiska vilket vi kan njuta av här hemma och i våra grannländer.

Fin torsfångst utanför Heröj

Fiska gör vi helst i Norge och vi har några pärlor som vi brukar åka till.

Lapporten , utsikt från Abisko

Vi har också varit och gått efter Kungsleden i Abisko och besökt Treriksröset

Treriksröset

Båda dessa vandringar gjorde vi när det var plus 30 grader vilket var alldeles för varmt för att gör sådana fysiska aktiviteter men naturen var fantastisk och vi njöt i fulla drag. Tyvärr så uppskattade Skorven inte våra äventyr lika mycket. I Abisko så var det så mycket turister så han vågade sig inte ut ur husbilen utan han låg inne i värmen och tryckte.

Uttråkad katt
Kilpisjärvi sjön med utsikt mot Sverige

När vi var i Kilpisjärvi, en station för vidare färd mot Treriksröset, tog vi in på campingen och där hade vi sällskap av både renar och silverrävar. Dessa djur tyckte inte Skorven heller var så trevliga utan höll sig mest runt husbilen men han var i alla fall ute. En natt vaknade jag av att jag hörde en räv skrika så jag drog snabbt på mig morgonrocken och sprang ut.

Camping i Kilpisjärvi, Finland

Nerför berget på baksidan av husbilen kom Skorven med en silverräv i hasorna. Att det var en silverräv fick jag veta av en av personalen på campingen för någon sådan har jag aldrig sett förut. Jag förstod att det inte var en vanlig räv eftersom den var något större och gråaktig. Skorven ja… jo han kom in och kastade sig över matskålen och sedan ville han ut igen, inte ett dugg bekymrad över att räven satt kvar bakom husbilen. Undrar fortfarande om de lekte eller om räven räddade Skorven från någon Lo.

Väg efter Sognefjorden
Gitsfjället, Västerbotten

Det här var lite från några av våra resor men jag hoppas att ni vill följa med oss på de resor som kommer. Som ni märker så är det fjäll, natur och fiske som är våra intressen så då vet ni också vad som kommer.

Pimpelfiske på Vouelite, Västerbotten
Stekkejokk, Västerbotten, Lappland

Vi är ju också ute under vintern och då blir dessa miljöer lite annorlunda, som ni ser