Vår ”Humlan” är den fjärde husbilen som vi har. Vårat husbilsägande började med att vi sommaren 2014 lånade min systers gamla Mercedesbuss som vi åkte på en liten fisketur med, och vi älskade den frihet och enkelhet som bilen gav oss. Under sensommaren så köpte vi vår första egna bil, en 1987 års Pilot. Den bilen gav oss kunskap i både tålamod och vad man behöver ha i verktygslådan, men ”Stor Muffen”

Stor Muffen

var helt underbar och han tog oss runt i hela norra Sverige och nästan hela norra Norge inklusive Lofoten. Efter det äventyret så råkade vi våren 2015 snubbla över vår nästa husbil, en Sunlight T 67, 2015 års modell. Lyckan att äga en helt ny, vår alldeles egna husbil var obeskrivlig. Vi var i det närmaste saliga varje gång vi satt i vår fina ”Valdemar”.

Valdemar

Efter två vintrar med Valdemar insåg vi att vi nog behövde en bil som var mer lämpad för kyla och snö och då började vi titta på bilar med vinterisolering och vattenburen värme. Vi var ute i minus 29 grader en trettondagsafton och fast värmen inne var ok så var framrutan totalt ”igenisad” och då bestämde vi att det var dags att byta bil. Efter mycket tittande och funderande så föll valet till slut på en Knaus 700 MX Platinum Selection med queenbed och vattenburen värme men golvvärmen gick på elslingor. Den bilen fick namnet ”Konrad”.

Första bilden på Konrad

Konrad tog oss genom Ålands arkipelag samt Finlands västkust och genom norra Sverige. En bil som vi hade valt både inredning och färger i och som hade allt vi önskade oss men… till slut kom vår tanke att vi skulle bosätta oss permanent i husbilen och då blev kraven helt annorlunda. Vi ville fortfarade ha en bil med vattenburen värme som klarar vårt vinterklimat men den behövde också ha större packutrymmen och större boyta. Återigen blev det ett tittande , läsande och funderande över vilken bil vi skulle ha. Och efter mycket funderande så kom vi underfund med att vi ville hålla oss till Knaus och fastnade då för en KNAUS 900 LEG, den bil som vi idag bor i och som har namnet ”Humlan”.

Humlan live