Så har vi landat ”hemma” på Solbacken igen efter vårt väldiga äventyr och det är faktiskt riktigt skönt😊 Humlans äventyr på verkstaden i Kristinehamn avklarades och nästan allt blev åtgärdat. Det de inte lyckades med var elfelet (upptäckte vi när vi var på väg norrut igen och fricampade). Vi hyrde en jättefin liten stuga i Picassobyn på Herrgårdscampingen i Kristinehamn medan Humlan var hos doktorn. Alla stugor har olika namn på campingen och ligger på lite olika områden. Picassobyn låg längst ner mot vattnet och var en lite lyxigare variant med fyra-fem bäddar, fin toa med dusch och diskmaskin (!) en underbar lyx efter att ha diskat i husbilen eller vid utediskar på de ställen vi stått. Jag passade även på att tvätta upp allt i Humlan och det blev fem maskiner innan allt var rent (passade på att tvätta täcken och kuddar också). Vi fick hämta Humlan på fredagen (28:e april) men de ville att vi skulle komma in på tisdagen (2:a maj) så att de fick mäta upp batterierna igen. Detta resulterade i att vi bokade en husbilsplats och stod kvar på Herrgårdscampingen över Valborgsmässoaftonen. Tanken var att vi skulle ha åkt upp till våra vänner i Strängnäs men nu tog de husbilen och kom till oss istället. En mycket trevlig helg med våra fina vänner trots att vädret hade kunnat vara lite vänligare mot oss. Vi hade både regn, åska, blåst, snö- och hagelskurar, burr!!! Vi som inte är van vid denna kyla höll på att frysa ihjäl🥶1:a maj åkte Gabi och Liviu hem till Strängnäs och vi stannade kvar till den 2:a maj eftersom vi skulle förbi verkstan igen.

Tisdagen klev vi upp glada för att äntligen få börja vår resa norrut. Innan vi lämnade Kristinehamn så var vi förbi verkstan där de konstaterade att batterierna laddade som de skulle och sedan åkte vi också till Distriktsveterinärerna för att Skorven skulle få sin årliga dos vaccin, vi har ju alltid gjort detta i mitten av mars men då var vi ju inte hemma i Sverige så det blev nu istället. Allt gick bra men när veterinären tittade i munnen på honom konstaterade hon att han hade en trasig tand som behövde omedelbar åtgärd för han hade ont. Tyvärr så fanns det ingen tid hos dem utan jag fick istället börja ringa runt till varenda veterinärstation efter vägen. Fick till slut en tid i Uppsala hos veterinär Garland den 9:de maj. Jaha detta innebar då att vår vistelse i Örsundsbro hos våra vänner inte skulle bli lika lång som vi hade tänkt. Efter att ha suttit i mobilen flera timmar så kände vi att vi inte skulle åka raka vägen till Västerås och sonen utan stanna och sova någonstans och fortsätta nästa dag. Hittade en fin plats i Trångsund vid Strömsholms kanal. Vi lagade mat ute och tog en promenad efter kanalen. Det kom några med en turbåt som skulle sjösättas nästa morgon så om vi var vakna kunde vi få se på en flygande båt. Båten hette Oden och brukar gå efter kanalen under sommaren. Vi hade en väldigt skön kväll (trots att jag var deppig för Skorvens tandvärk😿). Dessutom skulle vi fricampa eftersom elen nu var lagad😊, trodde vi ja. Det var ganska kallt på kvällen, vi hade nog inte mer än 5-6 grader varmt men det var ju inga problem, nu skulle vi ju ha värme i bilen. Vid 3 tiden så vaknade jag av att cirkulationspumpen slog på och av hela tiden, klev upp och kollade panelerna och de var precis som tidigare, ingen värme, batterierna skrek tomt, vårat elfel var fortfarande inte åtgärdat. Skickade mail med bilder på panelerna till verkstan och konstaterade att felet kvarstod.

Nästa morgon, efter att vi sett på sjösättningen och gått en promenad, åkte vi vidare till Västerås och fick träffa barn och barnbarn och efter en natt hos dem fortsatte vi till Örsundsbro via Campingvaruhuset (vi var ju tvungna att handla lite 😊). När vi kom till Örsa så ställde vi oss på ström och sedan ägnade vi oss åt våra underbara vänner. Det är alltid lika skönt att komma hem till dem, jag blir totalt avslappnad❤️. Efter några dagar så kom vi på att vi skulle testa batterierna igen, det tog 12 timmar innan felet uppstod på nytt! Den här gången gjorde vi inget annat än att stoppa i elsladden men felet var ändå kvar, ringde Kristinehamn och konstaterade att detta fungerar INTE. Den här gången förstod äntligen verkstan vad vi försökt förklara hela tiden och nu har ärendet hamnat i Tyskland hos Knaus. Det ska bli intressant att se hur länge vi får vänta på någon åtgärd.

Efter denna frustration så orkade vi inte bry oss om eländet mer utan vi ägnade oss åt våra vänner istället, och de åt oss. Vi fick en fantastisk middag med Gösknyten som var hur goda som helst. Jag har nog aldrig ätit Gös förut så det var en upplevelse, fantastiskt gott😋På söndagen åkte vi till Steninge Bruk och åt brunch, jättemysigt och väldigt gott men det är ju synd att man blir mätt när det finns så mycket mat att välja på😜

Den 9:de opererade vi stackars Skorven och den 10:de kom vi sedan tillbaka till Örnsköldsvik och Solbacken. Det känns faktiskt riktigt skönt att vara hemma men vi får väl se hur länge det dröjer innan längtan efter sol, hav och äventyr gör sig påmind igen😍 Nu har vi påbörjat våra läkar- och tandläkarbesök, provtagningar, frissa och allt annat som är skönast att göra bort på hemmaplan. Idag (24:e maj) var vi på återbesök till veterinären med Skorven för att se att såret där tanden satt läker som det ska. Hade vi gjort detta i Uppsala så har det varit gratis men nu när det var här så fick vi betala grundavgiften för besöket. Skorven är den absolut dyraste katt jag någonsin haft!!! Hoppas bara att det är slut med allt elände för honom nu.😸

I helgen ska vi köra upp äldste sonens bil, som vi har fått låna, till hans kompis i Sollefteå för diverse reparationer så då passar vi på att göra en liten utflykt också, det är ju iallafall morsdag på söndag😊. Sedan så kommer vi tillbaka till Solbacken och kommer nog att vara kvar i 2 veckor till men efter det så är tanken att vi ska åka norrut till mina barn och barnbarn för att sedan landa i Stalon hos min yngsta dotter (och min syster som bor tvärs över vägen😊). Första helgen i juli ska min syster och jag vara på marknaden i Storuman enligt fastställd tradition. Den helgen får inga män följa med, det är vår helg där vi får rå om varandra riktigt😍❤️❤️ Vi har också fina besök att vänta av våra vänner både från Sverige och Tyskland och det ser vi verkligen fram emot.

Ha nu en riktigt skön sommar och vi hoppas på att den blir riktigt varm och ljuvlig. KRAM 🤗