Nu har det återigen gått jättelång tid sedan jag skrev senast men jag ska försöka koppla ihop trådarna så att ni hänger med på vår resa i alla fall😍 Efter att vi skilts från Gabi och Liviu så var vi först och besiktade Humlan i Kalmar. Det var så skönt att göra bort den saken i tid och eftersom man numera kan boka via internet så går ju allt så enkelt. Vi kom tidigt till Bilprovningen så vi hann med att laga lunch och vila en stund innan det var dags för Humlans kontroll. Efter detta så försökte vi ta oss vidare söderut och använde GPS:n för att ta oss ut ur Kalmar men den måste ha blivit förvirrad för för vi hamnade långt ute på landet på väääldigt smala vägar så det slutade med att vi plockade fram en gammal hederlig papperskarta som räddade oss ut på rätt väg. Vi fortsatte söderut längst kustvägen och såg fantastiska stränder men också fina kullar. Vi stannade till vid Brösarps backar och vandrade uppför dessa tillsammans med söta kossor. Vilket underbart vackert landskap!

Sedan fortsatte vi efter kusten förbi Kivik, Simrishamn och Ystad. Vi hade bestämt att vi skulle in till Ystad och titta runt lite eftersom det är en så gammal stad men hitta parkering där var verkligen inte lätt. Vi försökte åter använda GPS:n för att hitta en parkering men den tog oss in bland smala gränder, hus och kullerstensgator.😱 Det slutade med att jag i ren desperation säkert körde där jag inte fick och till slut hittade en mycket smal kullerstensgata där jag parkerade Humlan. Gatan var smal men trottoaren var ännu smalare så när jag parkerat efter kanten och vi öppnade dörren så hade vi kunnat stiga rakt in i husens hall om de också öppnat dörren. Puh!!! Vi parkerade i alla fall och gick in till centrum med dess sevärdheter, bla. ett kloster. Tyvärr så kände vi oss stressade över att vi kanske parkerat fel och var rädda för att få parkeringsböter så besöket i Ystad blev snabbt avklarat och sedan bokstavligen flydde vi ut från den staden.😅 Vi åkte förbi både Mandelmanns gård och ”Fluff fluffs” ställe. Dels för att man på Mandelmanns var tvungen att boka och dels för att det var högsäsong vilket innebar massor med turister och med vår bil är det lite kruxigt att få en parkeringsplats när alla andra också är där. Nåja, det var ingen större förlust utan vi fortsatte mot Ale stenar där vi stod en natt på ställplatsen och vandrade upp till stenarna. Där såg vi återigen att det inte alls är platt i södra Sverige, för kustlinjen vid Ale stenar var riktigt dramatisk med branta stup ner mot havet och vidsträckta berg. Nästa stopp blev Smygehuk, Sveriges sydligaste udde så nu var det check även på den.😊

Vår tanke var nu att ta oss mot Malmö för att åka över Öresundsbron in i Danmark och sedan in i Tyskland och nosa lite inför vår kommande resa men planerna ändrades snabbt när vi insåg att kostnaden tor över broarna skulle gå på drygt 5000 kr med vår bil om vi inte hade ett bropass. Detta fick vi reda på av en fin liten tysk familj som vi träffade på en ställplats utanför Malmö. Tänk vad det är skönt med alla trevliga människor som man träffar på under resorna och som är villiga att dela med sig av tips och råd. Nu blev det så att vi vände i Malmö och började köra uppåt igen istället men att vi också beställde ett bropass med Brobizz (en liten elektronisk manick som man kopplar mot registreringsnummer, sätter i framrutan och som läses av vid broarna och drar avgiften från angivet konto, jätte enkelt!) Detta fanns i vår brevlåda när vi efter någon vecka kom tillbaka till Ö-vik igen. 😊 På vägen ”hem” så passerade vi naturligtvis Örsundsbro och våra underbara vänner. Det är ett ”måste” stopp än åt vilket håll vi är på väg. 🥰 Under resans gång har vi stått på en hel del ställplatser och jag ska bara nämna några som har varit viktiga för oss utifrån vår resa. Dels Sjöslätt ställplats utanför Malmö, en hästgård med plats för 8 bilar, tillgång till färskvatten och med mycket trevlig värd (det var där vi träffade den tyska familjen). Sedan vill jag också nämna Honungsfarmen en liten fin plats nedanför Hässleholm där vi träffade ett väldigt trevligt par från Tyskland som vi hoppas att få träffa i Portugal i januari.

Jag kan varmt rekommendera alla som är ute och åker att ladda hem ställplatsappen och inte vara rädd för att åka ut till det okända. De mysigaste platserna har vi hittat när vi har varit ”wild and crazy” och bara åkt ut i ingenstans av ren nyfikenhet. Vi har hittat gamla gruvor, rhododendronparker, trollstigar och mycket mycket mera.