Kvalitetsliv

Underbara möten

Tänk vad fantastiskt livet är! Efter mitt förra inlägg när jag berättade om att jag skulle träffa min gamla brevvän i Härnösand så har det hänt en hel del fantastiska saker. Vi stod på hamnkajens ställplats i Härnösand och var och åt middag med min brevvän och hennes man på en restaurang vid kajen. Vi hade en underbart trevlig kväll och på något sätt kändes det inte som att alla dessa år, 48 närmare bestämt, gått sedan vi sist träffade varandra. Vi hade kontakt brevledes tills dess pojkvänner och barn kom in i bilden och sedan mer sporadisk kontakt tills livet tog över och brevvänner försvann, men alltid funnits med i tankarna. Mötet blev helt underbart och det kändes så roligt att äntligen kunna återuppta den relation vi hade tidigare. 💖 Tack fina Anki och Lennart för att ni tog er tiden att träffa oss! Vi kommer att höra av oss när vi är i krokarna🥰

Nu var det så dags att möta upp våra vänner från Strängnäs som skulle guida oss i södra delen av vårt avlånga land. Tänk att vi kan norra delen utan och innan men södra delen är nästan blank. Vi var naturligtvis förbi våra vänner i Örsundsbro först, vi vågar inget annat😂, innan vi mötte upp Gabi och Liviu i Strängnäs. Vi fortsatte till Strängnäs och sedan till Söderköping och inbillade oss att vi efter kl 17:00 skulle få plats på en ställplats. Vilken utopi! Det var knökfullt överallt så till slut så hittade vi en plats vid Stegeborgs båthamn. Vad vi (norrlänningar) inte tänkte på var att vi söderut måste gå in och förboka platserna vilket gjorde att Gabi lyckades boka en plats för dem men hann inte boka plats för oss innan det blev fullt. Nåja, jag fick ett telefonnummer till ägaren av ställplatsen och förklarade vårt dilemma så vi fick tillåtelse att stå på parkeringen utanför campingen över natten. Tänk vad det är skönt med folk man kan resonera med!

Vi fortsatte vår färd efter Göta Kanal och hamnade i Bergs slussar. Där finns det en herrans massa slussar, om jag inte missminner mig så var det 10 st på raken! Helt fantastiskt vilka byggnationer. Man kan inte bli annat än imponerad av vad de kunde förr! Det fanns fina cykel- och gångvägar efter kanalen så naturligtvis utnyttjade vi dem. Vi fick en underbar cykeltur på drygt 14 km med fantastisk natur plus en akvedukt som var lite häftig😊 Tänk att båtarna går över vägen! Min tanke var naturligtvis om vad som skulle hända om akvedukten gick sönder😁

Efter Bergs slussar fortsatte vi mot Motala där vi stod på en fin plats vid båthamnen. Vi cyklade in till centrum och var och tittade på Vätternakvariet som visade de fiskar, växter och skaldjur som finns i Vättern. Det finns också en fantastisk park i Motala där de har klippt/format häckar som cyklister som naturligtvis symboliserar Vätternrundan som är lite kul och väl värd att besöka. Jag älskar att gå in i kyrkor när jag besöker nya platser och naturligtvis gick jag in i kyrkan i Motala också och blev väldigt förvirrad när jag kom in, kyrkan var väldigt lik Vilhelmina kyrka invändigt, likadana ljuskronor, likadana bänkar, likadan orgel, likadan predikstol. Det enda som skilde var altartavlan, en väldigt märklig känsla.

Efter Motala blev det Karlsborg och fästningen. Tänk vilka resurser som användes till denna fästning som sedan när den äntligen blev klar var för omodern för att tas i bruk! Snacka om resursslöseri! Men med en gammal militär till man så var naturligtvis allt väldigt imponerande😊 Sedan passerade vi Lyrestad och kom så småningom till Sjötorp som är Göta Kanals sista anhalt. Efter Sjötorp går kanalen över till Trollhättan och blir då Trollhättans kanal som fortsätter ner mot Göteborg. I Sjötorp hittade vi en enkel men fin ställplats utanför samhället. Det var bara en slagen ”lägda/åker” men var helt ok för vår del (och mest för Skorven). Vi hade cykelavstånd till kanalen och en ok badplats i närheten, vilket var väldigt skönt för temperaturen var nu närmare 30 grader under dagen! Efter Sjötorp så hade vi då nått slutet på Göta Kanal och vi fortsatte då mot Torsö i jakt på en bra badplats men tyvärr kammade vi noll på den fronten. Vi kom till en camping som låg vid Vänern men tyvärr så var viken nästan igenvuxen och när vi pratade med långliggarna så varnade de för att bada eftersom det hade blivit en explosion av vattenloppor pga värmen, vilken besvikelse. Men ok då, vi hade en trevlig kväll med god mat och dryck för nästa dag skulle våra vägar skiljas för några dagar. Är man egen företagare så betyder det att man aldrig kan ta ut en hel period semester utan avbrott😒

Gabi och Liviu fortsatte mot Strängnäs för att arbeta och jag, Kurtan och Skorven fortsatte mot Lidköping där vi var in på Husvangs Svenssons och köpte en massa ”brahasaker”. Under tiden vi var på rull försökte jag desperat få kontakt med min barndomsvän Marie-Louise som jag visste bodde någonstans runt Kalmar. Efter att ha chockat hennes bror i Umeå (vi har inte haft kontakt på säkert 40 år!) så lyckades jag få kontakt med henne och nu bor hon och hennes man i Blomstermåla.

Dan och Marie-Louise

Rubriken på det här inlägget är ju ”underbara möten”, och det är precis vad det har varit för mig. Först fick jag träffa min brevkompis som jag haft från småskolan och sedan har jag fått träffa min barndomskamrat som jag växte upp med och som jag delat en stor del av min barndom med. När vi nu har suttit och pratat om vad som har hänt oss; man, barn, skilsmässor, barnbarn, nya män och bonusbarnbarn så ser vi att det finns många paralleller mellan våra liv. Samtidigt inser jag att det finns bara en person i hela världen som har samma barndomsminnen som jag och det är hon. Eftersom vi växte upp i en liten by, Aronsjökullarna (Vilhelmina) där det var begränsat med barn och det bara var hon och jag som var jämnåriga, så var vi ju helt i varandras händer och hade bara varandra att leka/upptäcka saker med. Vi har under de här dagarna pratat om gamla minnen, gamla galenskaper, gamla upplevelser (till våra mäns förtret, men de har varit duktiga och lämnat oss ifred 😊) och haft en helt underbar tid tillsammans! Tack älskade fina Maggan för dessa timmar av fina minnen som vi delat! Älskar Dig!💖

Barndomsvänner🥰