Kvalitetsliv

På rull i Humlan

Vad har nu hänt sedan förra inlägget? Jo vi har varit på ”Camp Milla” i Stalon (det är alltså på gården till min syster😊). En fantastisk plats med utsikt över kanalen till Malgomaj. Tyvärr så var det lite dålig service på servicehuset för vi fick städa själva, min syster var som vanligt ute på turné. Hon hade åkt till Norge för att fiska så vi hade hela (service-) huset för oss själva. Där firade vi midsommar tillsammans med min yngsta dotter, hennes sambo, svärföräldrar och farbror. En jättefin kväll med sol och värme för ovanlighetens skull, det brukar snöa där uppe på midsommar, men inte i år när det nästan var för varmt. Tyvärr så tyckte myggen och knotten också att det var trevligt med mat så vi kunde inte sitta ute utan ”myggjagare”. Vi stod kvar på Camp Milla veckan efter midsommar också och passade på att tvätta lite kläder. Som tack för campingen och tvätten så rensade jag lite rabatter och vände om hennes kompost och Kurt-Åke klippte gräsmattan och höll den fin under de två veckorna som vi stod kvar. Återigen känner vi oss så lyckliga när vi inte har dessa måsten längre utan bara kan göra det så här när vi har lust🥰

Helgen efter midsommar bar det av till Storuman på marknaden med min syster. Hon gör egna hudvårdsprodukter som är helt underbara som hon dels säljer på nätet (naturmagi.se) men även på marknader. Storumanhelgen är den helg jag brukar följa med på och då är det bara jag och min syster, inga män är tillåtna! Tyvärr så måste Millas man köra oss till Storuman eftersom ingen av oss får köra med husvagnen men han får snabbt åka därifrån när han parkerat vagnen🤣 Vi kom fram vid tolvtiden och vid två bröt ett ordentligt åskoväder ut. Regnet smattrade på taket så vi kunde inte ens prata med varandra pga oljudet. Som tur var så slutade det strax före sex så klockan sex satte vi igång med att sätta upp ställningen till marknadsståndet. Trots att vi båda var ringrostiga så gick det ändå ganska fort. När det var klart så gick vi ut och åt en god middag och sedan var det sängdags eftersom vi skulle upp tidigt och plocka i ordning med alla produkter i ståndet. Helgen var otroligt rolig! Det märktes att allt stått stilla i två år pga av pandemin för alla var väldigt marknadssugna så det var riktigt mycket besökare redan från fredagen. Söndag var lite lugnare men det var ändå en jämn ström med människor som kom och handlade. Till saken hör att min systers produkter är så välkända så det var många som kom fram och bara plockade för sig allt de ville ha, de behövde inte fundera så mycket utan visste vad de var på jakt efter.

Kurt-Åke och Skorven var kvar i Stalon under marknadshelgen men de kom ner till Vilhelmina på söndagskvällen strax efter att vi kommit hem från Storuman. Efter en trevlig kväll och avslutning på helgen med min syster och hennes man så var det skönt att få krypa in i vårt ”hus” och sova i min egen säng igen. På måndagen var jag och min syster iväg och planterade en ny blomma på våra föräldrars grav, den Milla hade satt tidigare hade torkat ut och efter en god middag med älgbiffar så lämnade vi Vilhelmina och styrde kosan mot Solbacken igen.

Anledningen till att vi hamnade på Solbacken var dels för att jag behövde tvätta upp mina svettiga kläder (det var 29 grader i skuggan när vi stod på marknaden) och dels för att lämna ytterligare saker i förrådet men mest för att vi äntligen skulle få vår dekal till husbilen. Så här blev den, fin va!😊

Nu är vi på väg söderut för att först göra ett stopp i Härnösand för att träffa min brevkompis från Göteborg som helt plötsligt hörde av sig. Helt underbart roligt, jag tror att vi hörde av varann senast när vi fyllde 40 eller 50 och det är ju ett tag sedan. Hon och hennes man skulle åka upp till Höga Kusten och ville då passa på att träffa mig också. Att vi inte bodde kvar i Ö-vik eller huset visste hon ju inte så då stämde vi träff efter vägen istället. Ska bli fantastiskt roligt att träffa henne igen🥰

I skrivande stund så står vi på Båtklubbens parkering på Svanö och väntar på att Skorven ska behaga komma hem. Han kände tydligen inte för att åka härifrån så han ligger och skrattar åt vår frustration i någon buske någonstans😠 men det är ju som vanligt😂 Den här parkeringen får man stå på gratis men båtklubben är tacksam för bidrag för att hålla verksamheten igång. Det finns en bastu och badtunna som man kan hyra, en bajamaja som toalett och färskvatten (om man har en nyckel till utkastaren). Det har varit mycket aktiviteter med barnfamiljer som grillat, bastat och badat på dagarna och kvällarna men i övrigt har det varit lugnt och skönt. Det finns också fina strövområden med skyltar som berättar om Svanö sågverkstid samt en meditationslabyrint som man kan vandra runt i. En fin plats väl värd att besöka.

Efter Härnösand så kommer vi att fortsätta vidare söderut för att sammanstråla med våra vänner från Strängnäs för att åka iväg på nya äventyr. Var vi hamnar då får ni veta i nästa inlägg😊😍