Kvalitetsliv

Vågar man lita på våren

Månaderna går fort och det är jättelänge sedan jag skrev något. Mycket beror på att det inte händer alltför mycket när man arbetar som ett tok under veckorna och försöker återhämta sig på helgerna. Jobbet har varit helt hysteriskt eftersom vi vid årsskiftet fick nya arbetsuppgifter men ingen mer personal så om man räknar på arbetsbördan går vi en man kort och det fungerar inte så bra när alla jobbar heltid från början. Nej nog klagat om detta nu. Det har faktiskt hänt trevliga saker också och det var när våra fina vänner från Strängnäs tog sig tid att åka upp och hälsa på över påsken. De kom på skärtorsdagen och åkte på annandagen så vi hann ha några fina dagar tillsammans med alldeles för god och mycket mat, såklart. 🙂 Vädret var också ganska ok men blåsa kan det ju inte låta bli att göra. Kurt-Åke höll koll på vädret så långfredagen åkte i ut till Skagen och Skagsfyr som ligger ca 4 mil ovanför Örnsköldsvik. Ett underbart vackert ställe där man har massor med fina klippor och öppet hav. När jag var nyinflyttat till Ö-vik var det mitt favoritställe, allra helst när det stormade och havet röt och slog upp skummande vågor över klipporna. Den här dagen så blåste det inte så farligt och solen värmde gott. Våra gäster hade tagit med sig mat så vi letade reda på en fin klippa med lä där vi satt och njöt enormt av goda rumänska köttbullar med någon typ av picklad lök och till efterrätt fick vi en rumänsk kaka och kaffe, mums!

Övriga helgen så njöt vi av varandras sällskap, var ute och promenerade och pratade, pratade och pratade och åt hur mycket god mat som helst som våra underbara vänner hade med sig. Ibland är det synd att man faktiskt blir mätt 🙂

Hur har vi det med vädret då? Jodå det har varit riktig vinter och finns det något underbarare än när det är kalla klara soliga vinterdagar. Dessa dagar har vi varit ute allt vi har kunnat, lagat mat i muurikkan och åkt skidor. Någon vänlig själ hade varit och dragit upp ett skidspår runt ön som jag nyttjade så mycket jag bara kunde. Det är ungefär 7,5 km runt hela ön så det blev en lagom motionsrunda 🙂

Tyvärr så fick vi en massa blötsnö som både förstörde spåret och gjorde så att jag inte vågade gå ut på isen så då tog mina skidturer slut 🙁 Sedan har det naturligtvis blåst en massa också, så pass kraftigt att vår nya tjockare presenning blåste sönder så jag fick i panik ut mitt i natten och rädda den från att blåsa bort till grannen. Det är tur att tältet står pall för dessa orkanvindar!

Våren har ju varit kall så vi har väl inte varit ute så väldigt mycket utan legat inne och myst med en massa bra böcker. Tänk vilken njutning det är att äntligen kunna ta sig den tiden att ligga och läsa en hel dag! Äntligen så har vi också fått första vaccinsprutan så nu börjar vi skönja en ljusning i allt som varit det senaste året. Det känns verkligen skönt att vaccinationerna har kommit igång och att de släpper på åldrarna allt eftersom. Jag längtar verkligen efter att få pussa på mina barn och barnbarn.

Vi har också gjort en liten tur med Humlan i vår. Dubbelgolvet i köket hade släppt i limningen och när det skulle fixas visade det sig att det bara var generalagenten för Knaus som kunde limma om detta så det blev en liten tur till Kristinehamn och Bergholms bil AB. Naturligtvis passade vi på att ta en liten semestersväng också så vi började med att åka ner mot Västerås till ena sonen med familj men stannade och övernattade Njutångers Båtklubb. En jättefin plats, enkel, men dög gott för en övernattning. Fint väder och vacker utsikt och en massa båtar i olika storlekar både på land och i vattnet.

Efter Västerås åkte vi förbi Campingvaruhuset utanför Enköping och inhandlade lite brahasaker (fast vi glömde hälften och var tvungna att åka tillbaka ett par dagar senare). Sedan fortsatte vi till våra bästa vänner i Örsundsbro. Jag älskar att komma ner till våra vänner för det känns alltid som att jag kommer hem när jag kommer dit. Tyvärr så går luften också ur så jag blir bara supertrött, det är verkligen min oas av lugn och efter dessa månader på jobbet var det verkligen det jag behövde. Där firade vi Kristi Himmelsfärdsdag och vi hade verkligen vädergudarna med oss för precis som i fjol när vi var nere så var det varmt och fint så vi kunde sitta ute och njuta av varandra och friden. Vi hade 23-24 grader varmt och som vanligt lyckades jag ju sola för mycket 🙁

Efter våra dagar i Örsa så fortsatte vi till våra vänner i Strängnäs och våra fina nya vänner. Där blev vi bortskämda med god mat och dryck och trevligt sällskap. De tog oss med till Mariestad och Gripsholms slott, en jättefin dag trots att det blåste småspik. Men vad gör väl det när vännerna håller värmen 🙂

Tyvärr så blev det inte så många dagar tillsammans eftersom vi redan på söndagen åkte vidare till Kristinehamn där Bergholms hade bokat en stuga åt oss på Herrgårdscampingen. Vi fick en liten stuga precis vid Vänerns strand, och där packade vi ur Humlan det vi skulle behöva den veckan hon skulle vara hos ”doktorn” och laga magen. Stackars Skorven blev helt förvirrad. Det är inte lätt att förstå att man helt plötsligt ska bo i en stuga fastän Humlan stod utanför första natten och sedan måsta följa med och lämna Humlan på ett helt nytt ställe och till råga på allt få vara med om sin första cykeltur.

Vi kan inte annat än beundra vår duktiga katt som finner sig i nästan vad som helst. Han hittade en plats under min säng där han kände sig trygg men jag tror inte att han sov ordentligt förrän när vi på torsdagen fick tillbaka husbilen och hade börjat vår färd uppåt igen. Vilken underbar känsla det var att äntligen få komma hem igen! Stugliv är verkligen inte för oss som är vana att ha allting med oss alltid.

Resan hemåt valde vi att göra i inlandet. Kände att E4:an bara är en transportsträcka och det är bra mycket vackrare att köra småvägar och hitta nya pärlor att stanna vid och upptäcka. Första natten låg vi i Rottneros på en nedlagd camping som de nu har gjort om till ställplats. Det fanns vatten, latrintömning, toaletter och dusch. Tyvärr var toaletterna och duscharna inte speciellt fräscha men för vår del spelade det ingen roll eftersom vi inte var i behov av vare sig det ena eller andra. Platsen som sådan var fin, bås med buskar runtom så man fick som en egen plats. Nu var vi ju ensamma där så det spelade ingen roll men i tanke på när det blir lite tryck. Där fick vi både sol, blixtar, åska och hagel, lite annorlunda mot det vi var vana vid.

Efter detta hamnade vi i Sunne, om vi bara haft bättre med tid så skulle vi ha stannat där och upptäckt Selma Lagerlöfs hemort men det får vi ta en annan gång. Nästa anhalt blev Mora och Åmåsängsgården där vi stod i fjolsommar men nu blev det ingen utflykt till centrum utan vi njöt av en god pizza som de bakar på stället och sedan blev det sängen eftersom vi skulle fortsätta färden nästa dag. I Skattungbyn blev vi djupt imponerade av utsikten och de fantastiska vyerna som byborna kunde njuta av. Tyvärr så blev det inga kort därifrån eftersom det var svårt att stanna bilen och kort under rull blir aldrig bra. Bollnäs var tänkt att bli nästa stopp men när vi körde ut på Långuddens camping så kände vi direkt att det inte var något för oss. Oftast så väljer vi ju en plats där vi känner att vi kan släppa Skorven. I alla fall så fortsatte vi till Vevlinge som låg någon km ovanför Bollnäs. En liten mysig camping där det var lagom mycket gäster och där Skorven kunde leva det fria livet.

Från Bollnäs blev det ett återbesök på den fina ställplatsen på Bräcke strand där vi stod i fjol också. I år hade de gjort i ordning vatten utvändigt samt latrintömning så det går framåt med utbyggnaden av den. Mycket bra eftersom det är en jättefin plats med nära till centrum och vacker utsikt över sjön. I Långsele stannade vi och fick gofika med våra goda vänner innan vi fortsatte hemåt mot Solbacken. Vi tyckte faktiskt att det var riktigt skönt att komma hem igen men gladast var nog Skorven 🙂 Nu har vi gjort vårfint utanför Humlan och ska nästa helg rengöra förtältet med medlet som jag köpte på Campingvaruhuset och sedan så ska jag impregnera det. Hoppas bara att det går bra.

Jag beställde en gasolgrill i mars men fick den inte förrän vi kom hem från vår resa (den blev restad pga båthaveriet i Suezkanalen) så naturligtvis var vi tvungna att testa den när vi kom hem 🙂 Vi köpte också ett säkerhetslås till dörren på Campingvaruhuset och det ser riktigt bra ut eller hur.