Kvalitetsliv

kung bore

Så fick vi äntligen en riktig vinter med både snö och kyla. Äntligen! Enda problemet var att vädergudarna tydligen var less på mina klagomål över att vi inte fått någon snö så de gav oss all snö på en gång, och det var ju inte så kul. Aldrig är man nöjd 🙂 Två ordentliga snökanoner fick vi med en veckas mellanrum. Den första kanonen orsakade kaos i hela Västernorrland med vägar som inte gick att köra på och många som blev utan ström när snön tyngde ner grenar över ledningarna. Den andra kanonen klarade vi oss ganska bra ifrån, den var värst i södra delen av länet och i Västerbotten.

Hur har det då gått för oss? Det var ju precis detta som vi trodde skulle bli den stora prövningen med att bo permanent i husbilen på dessa breddgrader men fjolåret bjöd ju bara på blåst och regn så vi fick ju inte någon möjlighet att testa Humlan i ordentligt vinterväder. Jo en liten sväng när vi var uppe i fjälls med barn och barnbarn.

Fastän det har snöat på tvären, flera decimeter på en gång och varit 20 grader kallt så har allt fungerat perfekt med både bil och tält. Ja, vi har ju naturligtvis varit tvungen att ta av tältet snön med jämna mellanrum men tack vare presenningen så har snön glidit av bara vi har varit och puttat upp duken inifrån. Kylan har inte heller varit något problem för när det har varit riktigt kallt så har gasen gått in och hjälpt elen så vi har haft det varmt och skönt hela tiden. Det har heller inte varit några problem med vare sig vatten eller avlopp som vi har kunnat fylla på och tömma precis som vanligt.

Sedan skapade all snö problem genom att jag inte kunde ta mig in på jobbet eftersom vägarna hade stora drevdrivor och plogbilarna inte hann med. Det har ju varit tur i oturen att vi varit beordrade att arbeta hemifrån så mycket vi kan och eftersom de varnade för ovädret så hade jag tagit hem dator och arbetsuppgifter så det fungerade också. Inga problem med något, förutom att det blev mycket snöskottande, men när ovädret dragit undan så hade vi riktigt fint vinterväder och då var det bara skönt att vara ute och skotta snö.

Tacka vet jag riktiga vintrar med snö och kyla! För att inte tala om hur vackert det är med vita drivor och snö i träden 🙂

Tyvärr så har snön också gjort att Lodjuren kommer närmare för att enklare hitta mat (katter) så nu får vi vakta Skorven så att han inte blir Lodjursmat 🙁