Kvalitetsliv

Trettondagen

Ja, så var den här julhelgen slut. Konstig har den varit eftersom vi inte har kunnat fira den tillsammans med barn och barnbarn som vi brukar. Vi åkte upp till Lycksele och Ansia camping den 22:a december, jul eller inte men där var det i alla fall snö och minusgrader, ett plus för julstämningen 🙂 Det var 5-6 grader kallt och det snöade stora lapphandskar, skönt! Julaftonen gick vi till hotell Lappland och åt julmiddag. Eftersom det var/är restriktioner för hur man får samlas så hade de inget julbord utan serverade en trerätters middag med jultema. Det var väldigt välordnat och vi hade vår egen kypare hela kvällen och avståndet mellan borden var väl anpassade för den eländiga pandemin. Det var ganska många barnfamiljer på hotellet så naturligtvis hade de ordnat med jultomte, men istället för att alla barn samlades runt tomten så gick värdinnan och tog fram barnen bord för bord till tomten så att de fick sina julklappar. All eloge till hotellet och deras engagemang.

Vi stannade på Ansia till den 28:e december när vi åkte hem över igen för att mötas av hällregn 🙁 Det var nästan så att vi hade lust att åka tillbaka till Lycksele igen, men det gick ju inte. Den 29:e hade vi nämligen bokat plats på hamnkajen inne i Ö-vik med tre rätters middag som de skulle servera i husbilen. Vi firade nämligen 20 årig bröllopsdag då. Det var jättemysigt att sitta i husbilen och restaurangen kom ut med förrätt, varmrätt och efterrätt. Kan varmt rekommenderas till de som kan att prova denna service.

Den 30:e vaknade vi upp till ett vitt, slaskigt Örnsköldsvik. Det kom en hel del snö under natten men tyvärr så var det slasksnö så när vi skulle ta oss hem var det med knapp nöd vi tog oss uppför backen hemma på campingen. Det var snorhalt! Väl uppe så fyllde vi vatten och tömde toa innan vi backade ner till vår plats för att docka ihop med tältet igen. Vägen till tältet var naturligtvis oplogad så det var lika snorhalt där men efter många om och men så stod vi på plats och kunde spänna upp tält och presenning över bilen igen.

På campingen i Lycksele träffade vi ett mycket fint par, också i husbil, som vi bjöd ner att fira nyår med oss så de kom på eftermiddagen, vi hade precis dockat ihop och fått allt i ordning när de kom. Snacka om timing 🙂

Nyårsaftonen firade vi med våra nya vänner i Gula Villan. Det är skönt att ha det huset eftersom vi kan hålla avstånd där när det är så stora ytor. Det är ju lite mer problematiskt i husbilarna. Vi hade sedan jättefina dagar med våra nya vänner där vi både var ute och visade dem Örnsköldsvik och de bjöd på grillad korv med glüvine och Irishcoffé. Helt underbara dagar! Tyvärr så var de tvungna att åka hem till allvaret på söndag så vid 10 tiden vinkade vi av dem. Tänk så tom det blev 🙁

Måndag gick jag tillbaka till arbete igen efter nästan två veckors ledighet och som vanligt så är det hysteriskt när man varit borta, nja… nu är jag inte riktigt snäll… mina kollegor brukar oftast jobba bort för mig också men nu när det är nytt år så finns det vissa bitar som jag är ansvarig för och de bitarna ska ju göras så snabbt som möjligt när det nya året har börjat. Jag får väl skylla mig själv som har varit ledig, men skönt har det varit:)