Kvalitetsliv

Ett år

Tänk så fort tiden har gått. Nu har vi firat ett år i husbilen på Solbacken. Fredagen den 31 juli 2019 kl 18:30 låste jag dörren till vårt hus för sista gången för att börja leva vår dröm, att bo i husbilen året runt. Om jag ska summera det här året så tror jag att det finns ett ord som beskriver den känsla som vi njutit och pratat om mest och det är frihet. Vi har verkligen känt oss fria i det här livet trots att jag fortfarande jobbar och inte kan styra själv över min vardag, men just känslan av att vi inte ha några måsten vad det gäller skötsel eller renovering av tomt och hus utan bara kunna ta varje dag som den kommer är sån enorm njutning. Att leva minimalistiskt men ändå ha precis allt man behöver.

Årsdagen firade vi champagne och sedan åt vi surströmming till middag och naturligtvis så fick våra fina vänner Chanom och Roland fira denna dag med oss. Det är ju faktiskt deras förtjänst att vi hamnade här på Solbacken 🙂

Paket och gladistankar
Mera gladistankar

Tre veckor har gått sedan jag kom tillbaka på jobbet efter min semester och med fina överraskningar från mina arbetskamrater så kändes det inte så hemskt trots att jag var helt ensam på arbetsplatsen första veckan. Tre veckor som bara har rusat iväg och nu sitter jag här och har semester en vecka igen 🙂

Sovplats i ”annexet” till barnbarnen

Den här veckan har jag mitt äldsta barnbarn här, normalt sett så brukar hennes bror också vara med men i år dissade han farmor 🙁 ja ja är man femton år så kan jag faktiskt förstå honom. Jag är bara så tacksam över att 17 åringen ville komma ner och vara tillsammans med farmor och faffa en vecka. Första sommaren jag hade syskonen hos mig en vecka var de 6 och 4. Det är alltså elfte året hon är hos mig, mysigt! Traditionsenligt så ska vi imorgon åka iväg på friluftsliv och tälta, tidigare har vi alltid åkt ut i skärgården men utan båt får vi hitta på andra saker och det tror jag också går bra. Underbart ska det i alla fall bli 🙂

Nu har vi också rensat ur förråden igen och försökt att bli av med onödiga prylar genom försäljning, men det gick inte alls bra så nu blir det Secondhand som får ta allt. Fån att ha haft 3 förråd på totalt 14 kvm så har vi nu krympt ner våra ”brahasaker” till 8 kvm (bara Kurt-Åke rensat färdigt i sitt). Det var tur att vi kunde utnyttja barnbarnet, tre är ju faktiskt fler än två 🙂

Nu är det snart sovdags efter den här slitsamma dagen. Imorgon åker Kurt-Åke iväg med lasset från förrådet till Secondhand och vi lagar iordning mat, kläder och övrig packning för äventyr i vildmarken 🙂