Kvalitetsliv

åter till allvaret

Så är vi då hemma på Solbacken igen, ja vi har faktiskt varit hemma en vecka redan. Vädret var både kallt, regnigt och blåsigt så vi kände att vi lika gärna kunde åka hem. Men innan vi körde hem hann vi faktiskt övernatta vid Indalsälven på en naturcamping precis ovanför kraftverket i Krångede. En helt ok plats att övernatta på med gräsplan, grillplats och utedass, kostade också hundra kronor per natt men en dörr saknades på ena dasset så lite väl mycket i mitt tycke. Efter en natt i hällande regn så vaknade vi upp till en uppklarnande dag men vi beslutade oss ändå för att köra direkt hem. Ett till stopp blev det, ovanför Bispsgården vid ”Döda Fallet”. Det är också en sån där plats som man passerat flera gånger men aldrig kört ner och stannat vid, precis som det har varit med Stora Sjöfallet. Den här gången körde vi inte förbi utan svängde ner och gick runt och tittade. Det finns en cafeteria med fika och enklare mat sedan har de byggt spångar så att man kan gå runt hela området och med jämna mellanrum så finns det tavlor där det berättas om ”Vildhussen” som skulle leda om vattnet för att underlätta flottningen av timmer men hur hela området istället till slut blev torrlagt, därav namnet ”Döda Fallet”. En mycket fascinerande vandring som tog enormt på våra stackars ben eftersom det bitvis var väldigt många trappsteg. Dagen efter så kändes det ordentligt i våra vader 🙂 Det som också finns på området är en stor scen med en vridbar läktare som de vrider utifrån hur solen står. Tyvärr så är det ju inga konserter där den här sommaren, också på grund av pandemin, men det var i alla fall väl värt att göra stoppet och vandra runt på området. Vi avslutade med årets andra mjukglass och fortsatte sedan vår resa hemåt.

Halv fyra så landade vi hemma på ”vår plats” på Solbacken. Campingen var fullbelagd så det var tur att vi hade vår plats annars hade vi nog fått ställa oss på gräsmattan. Chanom och Roland var hemma och de var så gulliga att de bjöd oss på middag för att vi skulle slippa börja böka med mat när vi kom hem. Underbart! 🙂 Vi tyckte faktiskt att det var riktigt skönt att komma hem dessutom så var det finväder hemma, varmt och soligt. Den ende som inte var riktigt nöjd var av någon anledning Skorven han höll mig vaken hela första natten genom att springa ut och in hela tiden, kunde inte komma till ro alls. Veckan hemma har vi hållit på och grejat och gjort de förändringar som vi under vintern kommit på att vi skulle göra. Vi har byggt ut altanen vid förrådet så att vi har kunnat dra det längre bak och på det sättet frigjort yta på den övriga altanen. Vi har rensat ur och kastat onödiga saker som tagit plats i förrådet och vår förvaringslåda samt gjort i ordning både ute och inne i tältet. Tältet har ju under vintern i mycket använts som förvaringsplats men nu har jag fått städa bort allt som inte ska vara där och fått det fint som jag vill ha det och det känns väldigt bra 🙂 Vi har också börjat tänka på vårt stora förråd där vi har alla ”brahasaker” och har kommit fram till att vi ska kontakta någon auktionsfirma så de får komma och rensa bort grejer åt oss. Efter det här året så har vi insett att vi har sparat saker som vi aldrig kommer att använda mer, vad som än händer i framtiden.

I morgon börjar jag att jobba igen, tänk så fort fyra veckor går men det känns faktiskt som att jag har varit ledig mycket längre, det kanske beror på att vi trots våra ändrade planer har hunnit med en hel del. Kommer att arbeta tre veckor och sedan ska jag vara ledig en vecka till för att ha mina äldsta barnbarn. De har varit hos oss en vecka varje sommar i elva år och jag är så glad varje sommar de fortfarande vill komma till oss. De börjar ju vara stora nu, 17- och 15 år så hur många år till kommer farmor och faffa vara så roliga? Jag hoppas att vi får fint väder så att vi kan hitta på något mysigt under den veckan 🙂