Kvalitetsliv

Humlan

Skön fricamping

Nu är det ett tag sedan jag berättade något om våra dagar men som ni vet så jobbar jag hela dagarna så det händer inte så mycket just nu. Till det får vi ju också tillräkna Coronan som hindrar oss från att vara ute på rull alltför mycket. Men vi har faktiskt varit ut på en liten tur och luftat vår Humla, och det tyckte både hon och vi var skönt, för att inte tala om Skoven som njöt utav att få utforska lite nya vyer:)

Nu är vi inne på månad elva av vår stora livsförändring och vi njuter fortfarande varje dag vi vaknar i vår fina Humla. Hur har det då fungerat att bo permanent i husbil under dessa månader? Jo, det har gått över förväntan, vi var nog beredda på lite mera prövningar men som ni vet så har ju blåsten varit värst. Humlan har fungerat precis som vi hade tänkt oss. Den vattenburna värmen har hållit oss varma och sköna, alla packutrymmen har gjort att vi inte har saknat några moderniteter (jag har både brödrost, matberedare och våffeljärn med), avloppet, till och med den automatiska tömningen har fungerat trots kylan.

Skydd över motorhuv med Gorillatejp 🙂

Det enda problemet som vi har haft var allt vatten som rann från taket när snön tinade och sedan rann ner i motorutrymmet och hotade med att spränga kylaren när det frös. Det löste vi med en presenning och Gorillatejp :), men vi måste hitta på någon bättre lösning nästa vinter. Ska se om vi kanske kan hitta någon form av huvskydd som sluter tätt över huven och som hindrar vattnet från att rinna in i motorutrymmet.

Bevis 🙂

Efter snart ett år i vår bil så kan vi bara summera det med att vi skulle inte ha velat ha någon annan. Hon har varit helt perfekt för oss och fungerat helt efter våra behov. Som tack för att hon är så perfekt så lämnade vi in Humlan på ”Edstrands Bilvård” här i Ö-vik på lackbehandling där hon blev tvättad och fick lackskydd. Tror att det kan vara bra eftersom hon står ute året runt.

Höll på att glömma… det har ju hänt lite i alla fall. Vi köpte en riktig altanmatta till tältet istället för alla trasmattor som sög åt sig allt vatten. Är mycket nöjda över resultatet. Den runda mattan har min kusin virkat av alla trasor som jag inte klarade av att kasta när vi flyttade. Vi har också lyxat till det och köpt varsin hopfällbar elcykel i snygg färg. Har provcyklat, men den går alldeles för fort! Det kanske är en vanesak eller handhavande fel 🙂