Kvalitetsliv

Valborg

Håller koll på däckbultar

Sista april… 1:a maj, våren är här! Men det känns då inte i luften. Kallt eller inte så bestämde vi oss för att lufta Humlan lite plus att vi också i samma veva passade på att lägga på ”sommarfötter” på henne. Eftersom Humlan är en stor dam så har vi valt att göra det på en verkstad, PS motor i Domsjö, som också förvarar våra däck. Det är enkelt att byta däck när man får stå och titta på när någon annan sliter 🙂

Däckbyte
Snö
Fina fötter

När Humlan då har fått på sina fina sommarfötter och vi börjar köra mot vår destination… vad händer då? Jo, det börjar snöa såklart 🙁 Hur skulle det kunna göra något annat när vi har sommardäck på. Ja, ja, bor man i Norrland så är det ju sånt man får räkna med.

Kapell
Utsikt
Fiskeläge

Vår destination då? Jo vi hade av våra grannar på campingen fått reda på ett fiskeläge i Nordingrå som heter Barsta och ligger efter Höga kusten och som skulle vara väldigt fint, dit var vi på väg. Efter ca 8 mil och en smal, krokig och backig väg så kom vi fram till Barsta camping. En liten camping men med en fantastisk utsikt över havet. Det stod en liten husvagn parkerad när vi kom fram så vi hade 32 platser att välja på och vi ställde oss på plats 1 där vi hade utsikt över havet och Högbonden, en liten ö med en fyr och ett vandrarhem. Vädret var fortfarande blandat så vi gick bara en liten tur runt campingen och var upp till ett litet kapell från 1600-talet som fortfarande används. Vi fick köpa nyfångad, nyrökt sik och tunnbröd av campingägaren som vi smaskade på till middag. Resten av kvällen tillbringade vi i Humlans sköna värme och räknade husbilar som började droppa in. Till slut var det 10 ekipage.

Valborgsmässoafton vaknade vi upp till klar blå himmel, strålande sol men fortfarande kall blåst. Efter frukost begav vi oss ut på en liten vandring till ”Rotsidan” ett naturreservat bestående av klappersten, och vackra stenhällar som havet slipat under hundratals år. Det är svårt att med foton göra den otroligt vackra naturen rättvisa men jag måste bara visa er lite av den fantastiska natur som vi lever i.

Utsikten försvann i dimma
Regn, regn och åter regn

1:a maj regnade det hela dagen så vi låg mest och läste. Även lördag och söndag var det dåligt väder men det gjorde inget för vi njöt av att vara i husbilen och bara vila. Jag har haft det ganska hektiskt på jobbet så det var skönt att inte behöva tänka utan bara få vara och njuta av utsikten, som försvann till slut. Dimman vällde in från havet så till slut såg vi inte ens bryggan.

Väntan på att brasan ska ta sig

Vi fick ingen majbrasa i Barsta eftersom det var alldeles för torrt och blåste för mycket men när vi kom hem på söndagen så visade det sig att Kenneth (vår hustomte på Solbacken) hade sparat ”våran” majbrasa (det gick inte tända på valborgsmässoafton här heller). Eftersom det hade regnat lördag och söndag och vinden hade lugnat ner sig så tände han den på söndagskväll istället, så vi fick vår majbrasa iallafall 🙂

Majbrasa på Solbacken

Ps. Om det är någon som vet hur man får bilderna att hamna där man vill så får ni gärna berätta det för mig. När jag gör inlägget och lägger in bilderna så tycker jag att jag får till det hyfsat, men när jag sedan förhandsgranskar så har bilderna lagt sig över varandra eller hamnat på någon annan plats. Vad gör jag för fel? Tacksam för all hjälp. /Birgit