Kvalitetsliv

Gorillatejp!

Presenning med Gorillatejp!

Ni som har följt oss under den här vintern känner till våra problem med att få vår skyddspresenning att sitta fast i stormarna. Ni vet också att jag från början satte fast den med limpetfästen som inte höll för stormarna och ni vet också att jag till slut gav upp och klistrade fast den med… ja just det, Gorillatejp!

Humlans rena ansikte

Nu är ju vintern över så nu skulle vi ta bort den presenning som skyddat motorrummet från att fyllas med vatten som sedan frusit till is och hotat spränga kylaren. Ta bort presenning och tejp gick bra men… tejpen lämnade kvar sitt lim på bilen 🙁 Onsdag kväll när vi hade varmt och fint väder bestämde jag mig för att ta bort limresterna. Efter två timmars jobb hade jag äntligen fått framruta och motorhuv ren från limmet. Djup tillfredställelse eftersom jag mått så dåligt över att vår fina Humla hade fula limrester i ansiktet.

Fruktansvärt ful limrand

Då var det takets tur. Blev ännu mer deprimerad eftersom om jag tyckt att Humlans ansikte varit hemskt så var det inget mot den limrand som blev kvar på taket. Ångest!!! Började googla om hur man kunde ta bort lim från husbilar och hittade en hel del tips. Kemiska limborttagare, hårtorkar och diskmedel. Det som återkom allra flest gånger var olivolja och smör. Klättrade upp och smetade in en bit av limresterna med smör som fick vara kvar resten av veckan. I väntan på helgen så traskade jag iväg till Classes och köpte en flaska ”Klistermärkesborttagare” och nya rakblad och kände mig nöjd med mig själv för att jag var väl förberedd för det jobb som skulle göras.

Hjälpmedel

Lördagen så städade vi ihop i skåpet bak i bilen och var iväg till förrådet med lite vintergrejer (har verkligen bestämt att det snart ska vara sommar nu 🙂 )så någon takrengöring blev det inte. I morse när jag vaknade kände jag mig helt redo att göra Humlans tak rent och fint så efter en ordentlig frukost plockade jag ihop allt som jag behövde och klättrade upp. Det var verkligen ingen vacker syn och taket är väldigt lååångt.

Limklet med smör

Efter att ha läst bruksanvisningen på klistermärkesborttagningen så skippade jag den för jag var rädd för att förstöra taket. Kvar var alltså smör, Cillit bang och rakblad. Det lustiga var att på den bit som jag tidigare hade smetat smör var limmet som upplöst och smetigt så det var inte alls svårt att ta bort med rakbladet. Enkelt, tänkte jag, och smetade in hela limsträngen med smör och började ett idogt arbete med rakbladet. Lugn… jag var jätteförsiktig så jag skadade inte taket en enda gång 🙂

Räddningen

Många timmar tog det, jag höll på fyra och en halv timme! Men till slut hade jag fått bort precis allt lim! Smör, Cillit bang och rakblad använder man om man vill ta bort lim 🙂 När jag nu ändå hade tillbringat halva dagen på taket så tog jag och skurade det också, så nu är Humlans tak både limfritt och rent. Hur vi ska få presenningen att sitta fast nästa vinter får vi klura på, tejp är i alla fall inget alternativ då får den hellre blåsa bort.

Rent tak

Vad ni än gör… använd ALDRIG Gorillatejp (eller någon annan tejp) på husbilen. Ett litet råd från en som har lärt sig den hårda vägen 🙂