Kvalitetsliv

corona tider

Tom gågata

Så har Corona viruset kommit till Ö-vik också. I dagsläget så har vi två fall konstaterade men de fick åka till Sundsvall och infektionskliniken där. Men visst märker vi av det överallt i stan. Jag var tvungen att ta ett kort på gågatan som på torsdag förmiddag var helt tom. Det brukar vara ganska många som rör sig i stan då på väg till sina arbeten eller ute och rastar sina hundar, men den här dagen var det helt tomt. Vi märker av detta på jobbet också, de som kan arbetar hemifrån så vi som är kvar på kontoret är en synnerligen minimiread styrka. Av tretton personer totalt så var vi tre eller fyra under veckan. Vi har också fått reda på att våra semestrar kan vara i farozonen beroende på hur utvecklingen blir. Vi kan vid behov få rycka in på andra arbetsplatser utifrån vilka professioner vi har. Ja, ja, än så länge är det lugnt och jag hoppas att det fortsätter så.

Skön vårsol

Här på Solbacken har vi det hur underbart som helst. Vi njuter av vårsolen som tittar fram mer och mer och värmer upp oss efter en lång och underlig vinter. Det är skönt att sitta i skydd från vinden vid Humlan och lapa sol (blåsten förföljer oss trots vårsolen).

Mjölkkärra med avlopp-, toa tank och vattenkannor

Eftersom min man är nyopererad så är det numera jag som sköter toa och avloppstömning samt vattenhämtning. Det är faktiskt riktigt skönt att efter en dag instängd på ett kontor, få komma hem och vandra fram och tillbaka med mormors gamla mjölkkärra och tömma avlopp, toa och ta hem färskvatten. När jag går där fram och tillbaka mellan Gula villan och Humlan hinner jag rensa huvudet från allt som hänt under dagen.

Jag hoppas att ni alla har klarat er, och kommer att klara er från denna hemska pandemi som väller över oss och att ni som varit utomlands har lyckats ta er hem till Sverige igen. Kram till er alla!