En del av de brev som ska ut

Snart måndag, igen. Tänk vad veckorna går fort och helgerna ännu fortare. Jag såg verkligen fram emot helgen efter den helt galna vecka som gått och nu är den slut… Arbetsveckan var helt hysterisk med alla nya beslut med de nya avgifterna för 2020 (inom hemtjänst och vård och omsorgsboende) som skulle ut. Vi har skrivit ut och kuverterat ca 2700 brev så det har verkligen varit ett mastodont jobb. Tur att det bara görs en gång per år.

Livräddare

Vädret vill fortfarande inte vara som det ska vara. Blåsten vill inte ge med sig men sedan jag tejpade fast vår presenning så har den suttit fast och jag har fått sova på nätterna trots blåsten. 🙂 Gå ut utan broddar är bara inte att tänka på när både vägen och planen här på campingen är som en isbana.

Svag gryning 05:35

Jag är så tacksam för att jag för ett par år sedan investerade i ett par Icebugs löparskor så att jag kan springa mina morgonrundor utan att behöva vara rädd för att halka. Det är fortfarande mörkt på mornarna när jag springer men det märks att ljuset börjar komma tillbaka för jag kan skymta gryningen när jag har sprungit min runda. Jag längtar verkligen efter vår och sommar nu. När vi ändå inte verkar få någon riktig vinter så vill jag ha sommar istället.

Vårt boende i husbilen fungerar fortfarande bra och vi njuter varje dag vi vaknar i vår kära ”Humla”. En del små äventyr råkar vi ju naturligtvis ut för men något annat har vi inte väntat oss. I mitten på veckan började vi tycka att värmen var dålig i husbilen och ändå var det bara ett par grader kallt ute. När vi kollade upp det så upptäckte vi att cirkulationspumpen inte gick. Pannan och pumpen var glödheta och gick nästan inte ta på men någon värme hade vi inte. Vi kollade säkringar, ström och allt som vi kunde komma på att vi skulle kolla men kunde inte hitta något fel. Till slut så kom Kurt-Åke på att han skulle ”döda” all ström, så han släckte hela bilen, både 12 volt och 220 volt. När han sedan tände allt så gick cirkulationspumpen igång och allt fungerade igen. Frågan är ju varför den stannade och om det händer igen. Det var ju tur att det inte var 20 grader kallt ute. Är det någon som har några idéer om orsaken så får ni väldigt gärna höra av er. Värmen är ju för oss en väldigt viktig funktion i och med att vi bor där vi bor så det skulle vara bra om den fungerar som den ska. Nu hotar de ju dessutom med att vi ska få vinter med snö och kyla i början på februari och då är det än viktigare att allt fungerar. Vi har naturligtvis förberett oss även för detta och har både en värmefläkt och ett fläktelement som vi kan koppla in om det skulle behövas.

Lite vinter
Utsikt genom tältfönstret

I eftermiddag så kom det lite snö, skönt på ett sätt eftersom det blir ljusare, men inte bra eftersom vi då inte ser var isen är så det blir väldigt förrädiskt. Kurt-Åke har lyckats halka omkull ordentligt två gånger (han orkade inte ta på sig sina Icebugs) men som tur var har det gått bra båda gångerna och nu tar han på sig sina broddskor 🙂

Nu är det som sagt snart en ny vecka som börjar, med allt vad den för med sig. Ha en riktigt skön vecka vare sig ni jobbar eller är lediga så hörs vi snart igen.

Katt som njuter i mattes säng

Som ni märker så är jag ingen som skriver flera gånger i veckan och det beror på att jag inte tror att ni är intresserade av att: jag kliver upp, springer, äter frukost, åker på jobbet, jobbar, kommer hem, äter middag, ser på TV och går och lägger mig. Jag skriver när jag känner att det finns något att berätta…