Kvalitetsliv

äntligen vinter!

Blött men säkrat tält.

Fjärde advent som vi ägnade åt att färdas upp till fjälls. När vi dockade loss från tältet så vräkte regnet ner så det stod som spön i backen. Regnkläder gällde när jag klättrade upp på husbilstaket för att lossa tältet. Allt förankrades och stängdes för så att det klarar sig tills vi kommer hem igen.

Vägen mellan Örnsköldsvik och Åsele var helt gräslig! Den var som en tvättbräda så allt i bilen skallrade och jag väntade bara på att allt skulle rasa sönder och samman. Marshastigheten var 35-40 km så den 15 mil långa vägen kändes som 100 mil. Plogbilarna hade nog glömt bort att det hade kommit snö. När vi väl var framme i Åsele så blev vägen bättre så färden mot Vilhelmina blev betydligt mindre skakig.

Underbar snö

Efter ett kort stopp för tankning och mat i Vilhelmina så fortsatte vi äntligen upp till fjälls och vi möttes av en underbart vacker vinterväg med snötunga grenar och allt vacker vitt.

När vi kom till Stalon stannade vi hos min syster. Vi kände att vi hade fått nog av bilåkning efter den första vådliga färden så det var underbart skönt att bara parkera bilen och gå ut och njuta av friden och det vackra vinterlandskapet

Gitsfjället

På måndag förmiddag så tog vi den sista etappen till vårt mål, Gaskelite. Nu var det bara 1,5 mil kvar så den färden tog inte lång tid men vi hann ändå njuta av den vackra naturen och bland molnen kunde vi skymta Gitsfjället. Tänk vad underbart det var att äntligen vara framme i denna fantastiska natur.

Humlan inbäddad i snö
”skum juldrink”

Äntligen parkerad hos sonen och hans familj. Uppesittarkväll med tre av våra sju barn och fyra av våra tolv barnbarn. En mysig kväll med massor med tilltugg och ”skumma drinkar”.

GOD JUL

Nu är det julafton och vi har ätit julgröt till frukost och nu är det Kalle Anka och tomten vi väntar på. Julkvällen kommer vi att tillbringa med dottern och hennes familj som har stuga 500 meter från sonen. Nu vill jag, Kurt-Åke och Skorven önska Er alla en riktigt God Jul!