Kvalitetsliv

Andra Advent

I helgen firar vi andra advent, två veckor kvar till jul. Tiden går så snabbt att man nästan inte hinner med.

Presenning på helt fel ställe

Ja och så var det ju det här med vindsäkrad presenning… tyvärr så hade jag glömt bort att det faktiskt kan blåsa ännu mer än vad det gjorde förra helgen. Natten mot onsdag så vaknade vi av ett jättedån och någon som höll på att slita av husbilstaket. Det var vår presenning som slet sig i den hårda vinden, det blåste 20 sekundmeter i byarna. Klockan var kvart över tre och det var bara att klä på sig och rädda det som räddas kunde, suck. Som tur var så gick det bra och det var bara presenningens limpetfästen som hade lossnat (limpetfästen är sugkoppar som man vrider fast, helt suveräna till mycket).

Vindsäkrad presenning

Nu har jag ju arbetat hela veckan och åker iväg när det är mörkt och kommer hem när det är mörkt så det var först igår, lördag, som vi kunde sätta fast presenningen igen. Det behövdes att vi var två som hjälptes åt och att det var ljust så att vi kunde se vad vi gjorde. Som tur är så har det inte snöat så vi har klarat oss bra utan den. Nu har vi säkrat den genom att dra stormlinorna som håller fast tältet genom presenningen samt att vi har satt ännu flera limpetfästen. Även om fästena lossnar så kan ju inte presenningen lossna eftersom stormlinorna håller kvar den. Hoppas att det här fungerar nu. Jag tycker om att få sova hela nättern.

Presenningen på plats igen.
Vart tog vår fina snö vägen?

Med stormen så kom värmen och vår fina snö tinade bort men som tur är så har de ”hotat” med snö till veckan och det ser vi framemot.

Katt med mördarinstinkt

Igår så firade vi också Skorven som fyllde fem år :). Som present så fick han en ”Stinky”, en liten figur som är fylld med kattmynta, som han genast började misshandla.

Freddy, Renault Captur

I morgon måndag så har jag tagit semester för att vi ska åka upp till BW-fritid och hämta byggdelen till sängen, vi har långbäddar men vi har beställt grejer så att vi ska kunna göra en hel säng också. Samtidigt ska vi passa på att lämna lite julklappar efter vägen. Hotet om snö skulle ju börja imorgon så det kan bli en spännande resa. Vi kopplar inte loss Humlan utan den här gången använder vi Freddy istället, vår lilla bil.